Beroep cacaobonenbrander
Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.
Persoonlijkheidstypen
- Realistisch / Conventioneel
Kennis
- Temperatuurschalen
Vaardigheden
- Kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren
- Monsters voor analyse verzamelen
- Ontvlambare stoffen beheren
- Industriële ovens onderhouden
- Roosteren volgen
- Ovenventilatie beheren
- Goede productiepraktijken toepassen
- Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
- Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
- Verschillende roostermethoden toepassen
- Temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen
- Warmtebehandeling toepassen
- Keukenapparatuur op de juiste temperatuur houden
Optionele kennis en vaardigheden
zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie in een voedselverwerkend team werken geschiedenis van chocolade hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking betrouwbaar handelen kleurverschillen aangeven kwaliteit van cacaobonen beoordelen omgaan met collega’s omgaan met managers onafhankelijk werken als onderdeel van een voedingsmiddelenproductieproces mondelinge instructies volgenLoopbaanperspectief
Het beroep cacaobonenbrander behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.
Onderwerp | Aantal banen | Perspectief |
---|---|---|
verwachte uitbreidingsvraag tot 2024 | 6800 | hoog |
verwachte vervangingsvraag tot 2024 | 9500 | laag |
verwachte baanopeningen tot 2024 | 16300 | gemiddeld |
salarisgroei tijdens loopbaan | zeer laag | |
uitwijkmogelijkheden naar sector | hoog | |
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype | hoog | |
samenhang baankans met economie | gemiddeld |