Beroep cacaobonenbrander

Persoonlijkheidstypen

Kennis

  • Temperature scales

Vaardigheden

  • Exert quality control to processing food
  • Collect samples for analysis
  • Manage flammable substances
  • Maintain industrial ovens
  • Monitor roasting
  • Manage kiln ventilation
  • Apply GMP
  • Apply HACCP
  • Apply requirements concerning manufacturing of food and beverages
  • Apply different roasting methods
  • Monitor temperature in manufacturing process of food and beverages
  • Operate a heat treatment process
  • Maintain kitchen equipment at correct temperature

Optionele kennis en vaardigheden

zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie in een voedselverwerkend team werken geschiedenis van chocolade hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking betrouwbaar handelen kleurverschillen aangeven kwaliteit van cacaobonen beoordelen omgaan met collega’s omgaan met managers onafhankelijk werken als onderdeel van een voedingsmiddelenproductieproces mondelinge instructies volgen

Loopbaanperspectief

Het beroep cacaobonenbrander behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246800  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20249500  laag
verwachte baanopeningen tot 202416300  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld