Beroep cacaobonenbrander

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Temperatuurschalen

Vaardigheden

  • Monsters voor analyse verzamelen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Roosteren volgen
  • Temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen
  • Verschillende roostermethoden toepassen
  • Industriële ovens onderhouden
  • Kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Keukenapparatuur op de juiste temperatuur houden
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Warmtebehandeling toepassen
  • Ontvlambare stoffen beheren
  • Ovenventilatie beheren

Optionele kennis en vaardigheden

mondelinge instructies volgen omgaan met collega’s zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie geschiedenis van chocolade kleurverschillen aangeven in een voedselverwerkend team werken omgaan met managers onafhankelijk werken als onderdeel van een voedingsmiddelenproductieproces kwaliteit van cacaobonen beoordelen betrouwbaar handelen hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking