Beroep cacaobonenbrander

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Temperatuurschalen

Vaardigheden

  • Kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren
  • Monsters voor analyse verzamelen
  • Ontvlambare stoffen beheren
  • Industriële ovens onderhouden
  • Roosteren volgen
  • Ovenventilatie beheren
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Verschillende roostermethoden toepassen
  • Temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen
  • Warmtebehandeling toepassen
  • Keukenapparatuur op de juiste temperatuur houden

Optionele kennis en vaardigheden

zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie in een voedselverwerkend team werken geschiedenis van chocolade hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking betrouwbaar handelen kleurverschillen aangeven kwaliteit van cacaobonen beoordelen omgaan met collega’s omgaan met managers onafhankelijk werken als onderdeel van een voedingsmiddelenproductieproces mondelinge instructies volgen