Beroep cabinemedewerker vliegtuigmaaltijden
Luchtvaart keukenhulpen bereiden voedsel en bedienen klanten. Ze bereiden eenvoudige gerechten voor die gebruikt kunnen worden op plaatsen waar voedsel wordt geserveerd, zoals restaurants, cafetaria's, hotels, ziekenhuizen en zorgen ervoor dat de keukenwerkzaamheden soepel en efficiënt verlopen.
Cabinemedewerker vliegtuigmaaltijden: Open vacatures
Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.
Actuele vacatures: talent.comPersoonlijkheidstypen
Gerelateerde beroepen catering
- Fastfood medewerker
- Filiaalmanager fastfood
- Hoofd keuken
- Keukenhulp
- Leidinggevende keuken of catering medewerkers
- Maaltijdbezorger
- Manager/directeur cateringbedrijf
- Medewerker voedselbereiding
Kennis
- Voedingsmiddelenwetgeving
Wetgeving met betrekking tot de levensmiddelen- en diervoederindustrie, omvattende de productie van levensmiddelen, hygiëne, veiligheid, grondstoffen, additieven, ggo’s, etikettering, milieu- en handelsregelgeving.
- Bewaren van voedsel
Verslechteringsfactoren, controlerende factoren (temperatuur, additieven, vochtigheid, pH, wateractiviteit, enz., inclusief verpakking) en voedselverwerkingsmethoden om voedselproducten te conserveren.
- Door voedsel veroorzaakte ziektes
Beschikken over inzicht in door voedsel veroorzaakte ziektes en vergiftigingen, om problemen voor de volksgezondheid te voorkomen.
- Voedselallergieën
De soorten voedselallergieën binnen de sector, welke stoffen allergieën veroorzaken en hoe deze stoffen kunnen worden vervangen of geëlimineerd (indien mogelijk).
Vaardigheden
- Controleprocedures voor het verwerken van gevaarlijke stoffen opvolgen
Voldoen aan de procedures voor de controle van stoffen die gevaarlijk zijn voor de gezondheid (COSHH) voor activiteiten waarbij gevaarlijke stoffen betrokken zijn, zoals bacteriën, allergenen, afgewerkte olie, verf- of remvloeistoffen die een ziekte of letsel kunnen veroorzaken.
- Gezondheids-, veiligheids- en hygiënewetgeving op het gebied van voedsel naleven
De veiligheid en de hygiëne van levensmiddelen in acht nemen bij de bereiding, vervaardiging, verwerking, opslag, distributie en levering van levensmiddelen.
- Verschillende communicatiekanalen gebruiken
Gebruik maken van verschillende soorten communicatiekanalen zoals verbale, handgeschreven, digitale en telefooncommunicatie, met als doel ideeën of informatie uit te werken en uit te wisselen.
- Keukenmateriaal reinigen
De keukenapparatuur, de keukenspullen en andere voorzieningen zoals karretjes en warmhoudkasten ontsmetten.
- Specificaties van voedingsmiddelen bijhouden
Bestaande specificaties voor levensmiddelen, zoals recepten, bewaren, beoordelen en evalueren.
- Onbewerkt voedsel opslaan
Onbewerkt voedsel en andere voedselvoorzieningen in reserve houden, met in achtneming van procedures voor voorraadbeheer.
- Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
Zorgen voor een schone werkruimte volgens hygiënische normen in de voedselverwerkende industrie.
Optionele kennis en vaardigheden
ondernemingsbeleid toepassen improviseren bij situaties die zich voordoen bij voedselverwerking omgaan met collega’s maaltijden voor vluchten bereidenSource: Sisyphus ODB