Beroep cabinemedewerker vliegtuigmaaltijden

Luchtvaart keukenhulpen bereiden voedsel en bedienen klanten. Ze bereiden eenvoudige gerechten voor die gebruikt kunnen worden op plaatsen waar voedsel wordt geserveerd, zoals restaurants, cafetaria's, hotels, ziekenhuizen en zorgen ervoor dat de keukenwerkzaamheden soepel en efficiënt verlopen.

Cabinemedewerker vliegtuigmaaltijden: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Gerelateerde beroepen catering

  • Fastfood medewerker
  • Filiaalmanager fastfood
  • Hoofd keuken
  • Keukenhulp
  • Leidinggevende keuken of catering medewerkers
  • Maaltijdbezorger
  • Manager/directeur cateringbedrijf
  • Medewerker voedselbereiding

Kennis

  • Voedingsmiddelenwetgeving

    Wetgeving met betrekking tot de levensmiddelen- en diervoederindustrie, omvattende de productie van levensmiddelen, hygiëne, veiligheid, grondstoffen, additieven, ggo’s, etikettering, milieu- en handelsregelgeving.

  • Bewaren van voedsel

    Verslechteringsfactoren, controlerende factoren (temperatuur, additieven, vochtigheid, pH, wateractiviteit, enz., inclusief verpakking) en voedselverwerkingsmethoden om voedselproducten te conserveren.

  • Door voedsel veroorzaakte ziektes

    Beschikken over inzicht in door voedsel veroorzaakte ziektes en vergiftigingen, om problemen voor de volksgezondheid te voorkomen.

  • Voedselallergieën

    De soorten voedselallergieën binnen de sector, welke stoffen allergieën veroorzaken en hoe deze stoffen kunnen worden vervangen of geëlimineerd (indien mogelijk).

Vaardigheden

  • Controleprocedures voor het verwerken van gevaarlijke stoffen opvolgen

    Voldoen aan de procedures voor de controle van stoffen die gevaarlijk zijn voor de gezondheid (COSHH) voor activiteiten waarbij gevaarlijke stoffen betrokken zijn, zoals bacteriën, allergenen, afgewerkte olie, verf- of remvloeistoffen die een ziekte of letsel kunnen veroorzaken.

  • Gezondheids-, veiligheids- en hygiënewetgeving op het gebied van voedsel naleven

    De veiligheid en de hygiëne van levensmiddelen in acht nemen bij de bereiding, vervaardiging, verwerking, opslag, distributie en levering van levensmiddelen.

  • Verschillende communicatiekanalen gebruiken

    Gebruik maken van verschillende soorten communicatiekanalen zoals verbale, handgeschreven, digitale en telefooncommunicatie, met als doel ideeën of informatie uit te werken en uit te wisselen.

  • Keukenmateriaal reinigen

    De keukenapparatuur, de keukenspullen en andere voorzieningen zoals karretjes en warmhoudkasten ontsmetten.

  • Specificaties van voedingsmiddelen bijhouden

    Bestaande specificaties voor levensmiddelen, zoals recepten, bewaren, beoordelen en evalueren.

  • Onbewerkt voedsel opslaan

    Onbewerkt voedsel en andere voedselvoorzieningen in reserve houden, met in achtneming van procedures voor voorraadbeheer.

  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking

    Zorgen voor een schone werkruimte volgens hygiënische normen in de voedselverwerkende industrie.

Optionele kennis en vaardigheden

ondernemingsbeleid toepassen improviseren bij situaties die zich voordoen bij voedselverwerking omgaan met collega’s maaltijden voor vluchten bereiden

Source: Sisyphus ODB