Beroep bulkvuller

Bulkvullers storten levensmiddelen in vaten, bakken of recipiënten, met daarbij voorgeschreven hoeveelheden conserveermiddelen, zoals zout, suiker, pekel, siroop of azijn voor de vervaardiging van die levensmiddelen.

Bulkvuller: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

  • Opslag van voedingsmiddelen

    De juiste omstandigheden en methoden om voedsel te bewaren om te voorkomen dat het bederft, rekening houdend met vochtigheid, licht, temperatuur en andere omgevingsfactoren.

  • Gezondheids- en veiligheidsmaatregelen bij transport

    Het geheel van regels, procedures en voorschriften met betrekking tot gezondheids- en veiligheidsmaatregelen ter voorkoming van ongevallen of incidenten in het vervoer.

  • Beginselen van voedselveiligheid

    Wetenschappelijke achtergrond van voedselveiligheid, met inbegrip van bereiding, behandeling en opslag van levensmiddelen, om het risico van door voedsel overgedragen ziekten en andere gezondheidsrisico's tot een minimum te beperken.

  • Tubevulsystemen

    Bedieningspanelen en processen die moeten worden gecontroleerd en uitgevoerd door de tubevulsystemen.

  • Bewaren van voedsel

    Verslechteringsfactoren, controlerende factoren (temperatuur, additieven, vochtigheid, pH, wateractiviteit, enz., inclusief verpakking) en voedselverwerkingsmethoden om voedselproducten te conserveren.

Vaardigheden

  • Conserveringsbehandelingen toepassen

    Zorg dragen voor de toepassing van gemeenschappelijke behandelingen om de kenmerken van de levensmiddelen te behouden, rekening houdend met hun uiterlijk, geur en smaak.

  • Beleidslijnen van de organisatie naleven

    Beleidslijnen van de organisatie of afdelingsspecifieke normen en richtlijnen naleven. De motieven van de organisatie en de gemeenschappelijke afspraken begrijpen en daarnaar handelen.

  • Mondelinge instructies volgen

    Het vermogen hebben om gesproken instructies van collega's te volgen. Ernaar streven om te begrijpen en te verduidelijken wat er gevraagd wordt.

  • Goede productiepraktijken toepassen

    Voorschriften toepassen met betrekking tot de productie van levensmiddelen en de naleving van de voedselveiligheid. Gebruik maken van voedselveiligheidsprocedures op basis van Good Manufacturing Practices (goede productiepraktijken).

  • Vulmachines volgen

    Bewaking van vul-, weeg- en verpakkingsmachines.

  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen

    Nationale, internationale en interne vereisten toepassen en volgen die worden vermeld in normen, voorschriften en andere specificaties met betrekking tot de productie van voedsel en dranken.

  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen

    De voorschriften voor de productie van levensmiddelen en de naleving van de voorschriften inzake voedselveiligheid toepassen. Gebruik maken van procedures voor de voedselveiligheid op basis van de kritische controlepunten Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP risicoanalyse en kritische controlepunten).

  • Schriftelijke instructies volgen

    Volg de schriftelijke instructies om een taak of een stapsgewijze procedure uit te voeren.

  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking

    Zorgen voor een schone werkruimte volgens hygiënische normen in de voedselverwerkende industrie.

Optionele kennis en vaardigheden

beschikken over computervaardigheden visuele geletterdheid bezitten betrouwbaar handelen omgaan met managers in een voedselverwerkend team werken omgaan met collega’s

Source: Sisyphus ODB