Beroep brouwerijmedewerker

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Vaardigheden

  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Doelstellingen op middellange termijn beheren
  • Doelstellingen voor de middellange en lange termijn plannen
  • Productieschema’s volgen
  • Dichtheid van vloeistoffen meten
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Beheer van grondstoffen ondersteunen
  • Sterke geuren verdragen
  • Kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren
  • In een voedselverwerkend team werken
  • Leiding geven aan personeel
  • Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
  • Warmtebehandeling toepassen
  • Beleidslijnen van de organisatie naleven
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Automatische procesbesturing toepassen
  • Flessen voor verpakking controleren
  • Op het gemak zijn in onveilige omgevingen

Optionele kennis en vaardigheden

verbeteringsstrategieën aanbieden biersoorten zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie omgaan met managers productierapporten schrijven maalhandelingen monsters etiketteren checklists volgen temperatuurschalen reiniging van herbruikbare verpakkingen wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne graankwaliteit voor het brouwproces beoordelen roosteren volgen distilleersterkte meten maalapparaten omgaan met collega’s temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen financiële draagkracht schriftelijke verslagen inzake werk analyseren