Beroep brouwerijmedewerker

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

Vaardigheden

  • Work in a food processing team
  • Clean food and beverage machinery
  • Tolerate strong smells
  • Plan medium to long term objectives
  • Apply HACCP
  • Operate a heat treatment process
  • Manage staff
  • Exert quality control to processing food
  • Be at ease in unsafe environments
  • Adhere to organisational guidelines
  • Operate automated process control
  • Follow production schedule
  • Manage medium term objectives
  • Apply GMP
  • Check bottles for packaging
  • Measure density of liquids
  • Support management of raw materials
  • Apply requirements concerning manufacturing of food and beverages

Optionele kennis en vaardigheden

omgaan met managers graankwaliteit voor het brouwproces beoordelen distilleersterkte meten maalapparaten zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie financiële draagkracht omgaan met collega’s monsters etiketteren verbeteringsstrategieën aanbieden checklists volgen productierapporten schrijven temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen maalhandelingen temperatuurschalen wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne roosteren volgen reiniging van herbruikbare verpakkingen biersoorten schriftelijke verslagen inzake werk analyseren

Loopbaanperspectief

Het beroep brouwerijmedewerker behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246800  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20249500  laag
verwachte baanopeningen tot 202416300  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld