Beroep body artist

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Body artist: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Vaardigheden

 • Klanten advies geven over lichaamsversiering

  Klanten adviseren bij de keuze van lichaamsversiering of ornamenten, zoals tekeningen, piercings, oorstukken of tatoeages, rekening houdend met de wensen van de klant.

 • Producten op maat aanbieden

  Het maken en ontwikkelen van producten en oplossingen op maat voor de specifieke behoeften van de klant.

 • Creatieve ideeën ontwikkelen

  Ontwikkelen van nieuwe artistieke concepten en creatieve ideeën.

 • Werkomgeving steriliseren

  Ervoor zorgen dat alle werkuitrusting, juwelen en huid steriel worden gemaakt voordat er huidbehandeling of lichaamswijzigingen worden aangebracht zoals tatoeages of piercings, om infecties of de overdracht van ziekten te voorkomen.

 • Materiaal voor lichaamsversiering gebruiken

  Handgereedschap en machines gebruiken om het lichaam van mensen te versieren, zoals naalden, borstels, tattoo-machines of scalpels, afhankelijk van het soort versiering.

 • Alert blijven

  Te allen tijde gefocust en alert blijven; snel reageren in geval van onverwachte gebeurtenissen. Zich concentreren en niet af laten leiden bij het uitvoeren van een taak over een lange periode.

 • Goederen bestellen

  Producten bestellen bij relevante leveranciers om te beschikken over aantrekkelijke en winstgevende producten voor verkoop.

 • Behoeften van klanten identificeren

  Gebruik maken van passende vragen en actief luisteren om de verwachtingen, verlangens en vereisten van de klant naar product en diensten in kaart te brengen.

 • Materiaal onderhouden

  Het regelmatig inspecteren en uitvoeren van alle vereiste activiteiten om de apparatuur vóór of na het gebruik in de functionele volgorde in stand te houden.

 • Zichzelf promoten

  De eigen sterke punten op het gebied van vaardigheden en kennis in de markt zetten.

 • Klanten inlichten over lichaamsmodificatie

  Ervoor zorgen dat klanten goed geïnformeerd zijn over diensten zoals tatoeëren, piercings of andere lichaamsmodificatie en ervoor zorgen dat ze zich bewust zijn van de duurzaamheid en de risico's van deze veranderingen. Hen informeren over de nazorg en wat te doen met infecties of andere complicaties.

 • Klantenservice verlenen

  Het behouden van de hoogst mogelijke klantenservice en ervoor zorgen dat de klantenservice te allen tijde op professionele wijze wordt verleend. Helpen om klanten of deelnemers zich op hun gemak te laten voelen en speciale vereisten ondersteunen.

Optionele kennis en vaardigheden

ontharingstechnieken klanten tatoeëren originele schilderijen maken permanente make-up aanbrengen klein tot middelgroot bedrijf beheren mensen vermaken technieken voor lichaamsmodificatie toepassen lichaamspiercings plaatsen handelen in juwelen artistieke portfolio's bijhouden verzorgingsinstructies geven een professioneel netwerk ontwikkelen illustratiestijlen selecteren artistieke materialen om te tekenen gebruiken afspraken beheren bodypaint aanbrengen werknemers opleiden digitale illustratietechnieken gebruiken wondverzorging uitvoeren persoonlijke administratie bijhouden

Loopbaanperspectief

Het beroep body artist behoort tot de beroepsgroep Fotografen en interieurontwerpers. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20243400  erg hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20245100  gemiddeld
verwachte baanopeningen tot 20248500  hoog
salarisgroei tijdens loopbaan  gemiddeld
uitwijkmogelijkheden naar sector  gemiddeld
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  gemiddeld
samenhang baankans met economie  erg hoog

Source: Sisyphus ODB