Beroep blancheerder

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Beginselen van voedselveiligheid

Vaardigheden

  • Op het gemak zijn in onveilige omgevingen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Zorgen voor de openbare orde en veiligheid
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Mechanisch materiaal onderhouden
  • Beleidslijnen van de organisatie naleven
  • Zware gewichten tillen
  • Controles van fabrieksinstallaties uitvoeren
  • Productieschema’s volgen
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Kleurverschillen aangeven
  • Apparatuur demonteren
  • Regelsystemen voor machines opzetten
  • Producten pompen
  • Kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren
  • Ingrediënten voor voedselproductie toevoegen

Optionele kennis en vaardigheden

wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne trilvullers in de voedselproductie bedienen zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie water koken luchtzuiveringssystemen bedienen levensmiddelenafval afvoeren droogproces aanpassen aan goederen kwaliteit van producten op een productielijn controleren mondelinge instructies volgen monsters etiketteren gedetailleerde voedselverwerkende handelingen uitvoeren gepelde amandelen selecteren amandelpelmachines bedienen goederen volgens werkorders vastmaken productieprocessen voor kruiden