Beroep blancheerder

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

Kennis

  • Food safety principles

Vaardigheden

  • Be at ease in unsafe environments
  • Apply HACCP
  • Ensure public safety and security
  • Follow hygienic procedures during food processing
  • Maintain mechanical equipment
  • Adhere to organisational guidelines
  • Lift heavy weights
  • Carry out checks of production plant equipment
  • Follow production schedule
  • Apply GMP
  • Apply requirements concerning manufacturing of food and beverages
  • Mark differences in colours
  • Disassemble equipment
  • Set up machine controls
  • Pump products
  • Exert quality control to processing food
  • Administer ingredients in food production

Optionele kennis en vaardigheden

wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne trilvullers in de voedselproductie bedienen zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie water koken luchtzuiveringssystemen bedienen levensmiddelenafval afvoeren droogproces aanpassen aan goederen kwaliteit van producten op een productielijn controleren mondelinge instructies volgen monsters etiketteren gedetailleerde voedselverwerkende handelingen uitvoeren gepelde amandelen selecteren amandelpelmachines bedienen goederen volgens werkorders vastmaken productieprocessen voor kruiden

Loopbaanperspectief

Het beroep blancheerder behoort tot de beroepsgroep Productiemachinebedieners. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246800  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20249500  laag
verwachte baanopeningen tot 202416300  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  zeer laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  hoog
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  gemiddeld