Beroep balsemer

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Balsemer: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

 • Cosmetica

  De verschillende soorten stoffen die worden gebruikt om het uiterlijk van het menselijk lichaam te verbeteren.

Vaardigheden

 • Mensenrechten promoten

  Mensenrechten en diversiteit promoten en respecteren in het licht van de fysieke, psychologische, geestelijke en sociale behoeften van autonome personen, rekening houdend met hun standpunten, overtuigingen en waarden, en de internationale en nationale gedragscodes en de ethische implicaties van de verlening van gezondheidszorg, en daarbij te zorgen voor hun recht op privacy en het waarborgen van de vertrouwelijkheid van informatie van de gezondheidszorg.

 • Gezondheids- en veiligheidsnormen toepassen

  De door de respectieve autoriteiten vastgestelde gezondheids- en veiligheidsnormen naleven.

 • Werktuigeninventaris bijhouden

  Een inventaris bijhouden van de werktuigen die worden gebruikt bij de productie of bij de dienstverlening. Ervoor zorgen dat de gereedschapssets compleet en geschikt voor gebruik blijven.

 • Professionele administratie bijhouden

  Documenten van de professionele administratie bewaren en de administratie van de klant bijhouden, formulieren of logboeken invullen en documenten opstellen over bedrijfgerelateerde zaken.

 • Lichamen balsemen

  Lichamen voorbereiden op uitvaartplechtigheden, door ze te reinigen en te ontsmetten, make-up gebruiken voor een natuurlijk uiterlijk en verbergen of corrigeren van zichtbare schade of letsels.

 • Diplomatisch zijn

  Op een gevoelige en tactvolle manier met mensen omgaan.

 • Samenwerken met begrafenisondernemers

  Afspraken maken en samenwerken met begrafenisondernemers die begrafenisdiensten verzorgen voor mensen die onder uw verantwoordelijkheid op de begraafplaats worden begraven.

 • Overledenen aankleden

  Kleding aantrekken op lichamen van overledenen, gekozen of geleverd door familieleden van de overledene.

 • Overledenen vervoeren

  Zelf overledenen vervoeren of het vervoer van de plaats van overlijden naar het mortuarium of funerarium organiseren, in en uit de lijkwagen en van het funerarium tot de begraafplaats.

 • Werken met chemicaliën

  Werken met chemicaliën en enkele specifieke voor bepaalde processen. Zich bewust zijn van de reacties die voortvloeien uit de combinatie ervan.

Optionele kennis en vaardigheden

advies geven over uitvaarten organisatorische technieken gebruiken biologie met chemische reinigingsmiddelen werken kamers schoonmaken leiding geven aan personeel helpen bij politieonderzoek de weg wijzen aan gasten contacten onderhouden met lokale overheden technieken voor dermatochirurgie helpen bij de organisatie van begrafenissen zware gewichten tillen afspraken beheren ceremoniële locaties gereedmaken ergonomisch werken kisten verplaatsen

Loopbaanperspectief

Het beroep balsemer behoort tot de beroepsgroep Verleners van overige persoonlijke diensten. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20241300  gemiddeld
verwachte vervangingsvraag tot 20247700  hoog
verwachte baanopeningen tot 20249000  gemiddeld
salarisgroei tijdens loopbaan  gemiddeld
uitwijkmogelijkheden naar sector  gemiddeld
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  hoog
samenhang baankans met economie  laag

Source: Sisyphus ODB