Beroep bakkerijmedewerker

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Bakkerij-ingrediënten
  • Productiemethoden bakkerij

Vaardigheden

  • Bakkerij-ovens bedienen
  • Werking van machines volgen
  • Voedselverwerkende handelingen nauwkeurig meten
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Op het gemak zijn in onveilige omgevingen
  • Beleidslijnen van de organisatie naleven
  • Productieschema’s volgen
  • Correct gebruik van bakkersuitrusting waarborgen
  • Kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
  • Regelgeving inzake brandbare producten toepassen
  • Regelsystemen voor machines opzetten
  • Bakkerswaren bakken
  • Temperatuur bij de verwerking van meelproducten volgen
  • Warmtebehandeling toepassen
  • Hygiëne waarborgen

Optionele kennis en vaardigheden

goederen volgens werkorders vastmaken schriftelijke instructies volgen diensten op een flexibele manier uitvoeren mechanisch materiaal onderhouden betrouwbaar handelen wetgeving inzake gezondheid, veiligheid en hygiëne temperatuur in het productieproces van levensmiddelen en dranken volgen zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie in een voedselverwerkend team werken temperatuurschalen machines geolied houden voor betrouwbaar functioneren omgaan met managers maalhandelingen ovenventilatie beheren gebak produceren omgaan met collega’s monsters etiketteren mondelinge instructies volgen