Beroep bakker

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Persoonlijkheidstypen

  • Realistisch / Conventioneel

Kennis

  • Productiemethoden bakkerij
  • Beginselen van voedselveiligheid
  • Handvaardigheid
  • Voedsel- en drankenindustrie
  • Financiële draagkracht
  • Bakkerij-ingrediënten

Vaardigheden

  • Kleurverschillen aangeven
  • Weegtoestellen gebruiken
  • Regelsystemen voor machines opzetten
  • Regelgeving inzake brandbare producten toepassen
  • Goede productiepraktijken toepassen
  • Werking van machines volgen
  • Deeg in vormen gieten
  • Geschikte ingrediënten selecteren
  • Losapparatuur voor bloem controleren
  • Bakkerswaren bakken
  • Productievoorschriften voor voedingsmiddelen en dranken toepassen
  • Rauw voedsel opslaan
  • Voedselverwerkende handelingen nauwkeurig meten
  • Mengen van voedselproducten uitvoeren
  • Kneden van voedingsmiddelen uitvoeren
  • Bakkerijproducten bereiden
  • Correct gebruik van bakkersuitrusting waarborgen
  • Volgens recept werken
  • Machines voor voedingsmiddelen en dranken schoonmaken
  • Bakkerij-ovens bedienen
  • Hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking
  • Ingrediënten voor voedselproductie toevoegen
  • Melkzuurbacteriën aan voedselproducten toevoegen
  • Snijapparatuur onderhouden
  • Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
  • Hygiëne waarborgen
  • Kwaliteit van producten op een productielijn controleren
  • Zorgen voor esthetiek van voedingsmiddelen
  • Temperatuur bij de verwerking van meelproducten volgen

Optionele kennis en vaardigheden

maalhandelingen zorgen voor naleving van de milieuwetgeving bij voedselproductie factoren identificeren die veranderingen tijdens de opslag van voedingsmiddelen veroorzaken levensmiddelenafval afvoeren nieuwe recepten creëren tegen hoge temperaturen bestand zijn nieuw personeel in dienst nemen begrotingscontrole uitvoeren diensten op een flexibele manier uitvoeren opleiding geven over de uitvoering van algemeen kwaliteitsbeheer voorraad van goederen in productie bijhouden assisteren bij de ontwikkeling van standaardprocedures in de voedselketen betrouwbaar handelen niches in de markt identificeren gebak maken roosteren volgen maalapparaten eigenschappen van voedselproducten analyseren bij ontvangst zware gewichten tillen mondelinge instructies volgen omgaan met moeilijke arbeidsomstandigheden bij voedselverwerking gistingsproces van voedingswaren voedselverwerkende praktijken efficiënt aanpassen productiemonsters onderzoeken apparatuur demonteren productieschema’s volgen levering van grondstoffen beheren productieomschakelingen realiseren omgaan met collega’s warmtebehandeling toepassen omgaan met managers gebak produceren in een voedselverwerkend team werken op een georganiseerde manier werken werking van reinigingsmachines controleren over prijzen onderhandelen biotechnologie verpakkingsmachines bedienen improviseren bij situaties die zich voordoen bij voedselverwerking gezondheids- en veiligheidsbepalingen inzake broodproducten handhaven creatief voedsel maken geschikte verpakkingen voor voedingsproducten selecteren monsters etiketteren koelprocessen voor voedingsmiddelen uitvoeren productieprocessen voor drank en voedingsmiddelen schriftelijke instructies volgen kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren

Functietitels

  • Met spoed allround medewerker bakkerij en b&b
  • Verkoopmedewerker m/v nieuwegein
  • Continuous improvement specialist
  • Verkoopmedewerker rotterdam (hillegersberg, 25/30 uur)
  • Inpakker(ster)
  • Designer/content manager hema tickets
  • Bakker / patissier aan boord
  • Assistent ambachtelijke bakkerij m/v nieuwegein
  • Woonbegeleider
  • Scholieren gevraagd (vakantiekracht / vakantiewerk)