Beroep assemblagemedewerker medische hulpmiddelen

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Assemblagemedewerker medische hulpmiddelen: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

 • Kwaliteitsstandaarden

  De nationale en internationale voorschriften, specificaties en richtlijnen die ervoor zorgen dat de producten, diensten en processen van goede kwaliteit zijn en geschikt zijn voor het beoogde doel.

 • Sterilisatietechnieken

  De methoden en technieken die worden gebruikt om micro-organismen zoals virussen en bacteriën die medische instrumenten kunnen verontreinigen, of ander materiaal in een gezondheidszorginstelling, te vernietigen of te verwijderen.

 • Materialen voor medische apparaten

  De verschillende materialen die worden gebruikt voor de vervaardiging van medische apparaten, waaronder polymeren, thermoplastische en thermisch hardende materialen, metaallegeringen en leer. Bij de keuze van de materialen moet aandacht worden besteed aan medische regelgeving, kosten en biocompatibiliteit.

 • Medische apparaten

  Uitrusting en apparatuur die worden gebruikt voor de diagnose, preventie en behandeling van medische problemen. Medische hulpmiddelen omvatten een breed scala aan producten, variërend van spuiten en prothesen tot MRI-machines en gehoorapparaten.

Vaardigheden

 • Eindproducten monteren

  Het installeren en mechanisch aanpassen van alle componenten en subsystemen aan de hand van de fabrieksvoorschriften en de wettelijke normen.

 • Technisch materiaal gebruiken voor sterilisatie

  Werken met technische apparatuur en machines zoals stoomsterilisatoren om de apparatuur en apparaten te reinigen en te ontsmetten.

 • Medische apparaten testen

  Ervoor zorgen dat de medische hulpmiddelen geschikt zijn voor de patiënt en dat ze worden getest en geëvalueerd op functionaliteit. Aanpassingen aanbrengen om de juiste pasvorm, functie en comfort te waarborgen.

 • Klinische richtlijnen volgen

  De overeengekomen protocollen en richtlijnen volgen voor de ondersteuning van de zorgpraktijk en die worden verstrekt door zorginstellingen, beroepsverenigingen of autoriteiten en wetenschappelijke organisaties.

 • Componenten uitlijnen

  Breng componenten op één lijn en leg ze klaar om ze op juiste wijze samen te stellen, in overeenstemming met blauwdrukken en technische plannen.

 • Assemblagetekeningen lezen

  Tekeningen lezen en interpreteren met alle onderdelen van een bepaald product. De tekening identificeert de verschillende componenten en materialen en verstrekt instructies over hoe een product te assembleren.

 • Medisch materiaal opnieuw verpakken na sterilisatie

  De nieuw gesteriliseerde medische apparatuur en apparaten opnieuw in elkaar zetten en verpakken en deze op de juiste wijze verzegelen en etiketteren voor verder gebruik.

 • Medische apparaten produceren

  Samenstellen van medische hulpmiddelen overeenkomstig de specificaties van de onderneming en de nationale en internationale voorschriften. Gespecialiseerde materialen, instrumenten en machines gebruiken voor de assemblage van de medische hulpmiddelen. Giet-, las- of smelttechnieken gebruiken, overeenkomstig het type medisch apparaat. Een grote mate van netheid behouden tijdens het productieproces.

 • Deadlines halen

  Ervoor zorgen dat de operationele processen op een eerder overeengekomen tijdstip worden afgerond.

 • Defecte productiematerialen melden

  Het bijhouden van de vereiste bedrijfsadministratie en -formulieren om eventuele defecte materialen of twijfelachtige omstandigheden bij de productie van machines en apparatuur te kunnen melden.

 • Componenten vastmaken

  Componenten volgens blauwdrukken en technische plannen aan elkaar vastmaken om zo subassemblages of eindproducten te maken.

 • Defecte producten verwijderen

  Defecte materialen verwijderen uit de productielijn.

 • Steriele kleding dragen

  Passende kleding dragen voor een omgeving met een hoge mate van properheid om de mate van verontreiniging te beheersen.

 • Automatische machines controleren

  De instellingen en uitvoering van automatische machines continue controleren of regelmatige controleronden uitvoeren. Gegevens over de bedrijfsomstandigheden van installaties en apparatuur indien nodig registreren en interpreteren om afwijkingen vast te stellen.

 • Materialen voor medische apparaten bewerken

  Materialen bewerken die worden gebruikt bij de vervaardiging van medische hulpmiddelen zoals metaallegeringen, roestvrij staal, composietmateriaal of polymeerglas.

 • Medische apparaten onderhouden

  Ervoor zorgen dat alle medische apparaten en apparaten op de juiste wijze worden opgeslagen en onderhouden, zodat ze hun functionaliteit en uiterlijk behouden.

 • Machine leveren

  Ervoor zorgen dat de machine wordt gevoed met de noodzakelijke en geschikte materialen en de plaatsing of automatische aan- en afvoer van werkstukken in de machines of werktuigmachines op de productielijn controleren.

 • Zorgen voor de naleving van specificaties

  Ervoor zorgen dat de geassembleerde producten voldoen aan de specificaties.

 • Componenten reinigen tijdens de montage

  Reinigen van componenten voordat u ze tijdens het montageproces aan andere verbindingen of eenheden van componenten bevestigt.

Optionele kennis en vaardigheden

elektrotechniek elektromechanica medische apparaten repareren medisch laboratoriummateriaal onderhouden kunststofproducten afwerken optische techniek kunststofmachines onderhouden kunststof lassen biomedische techniek precisie-instrumenten gebruiken productieapparatuur afstellen precisiemachines bedienen schakelschema’s soorten plastic voortdurende voorbereiding op audits waarborgen mallen onderhouden thermoplastische materialen kunststofmachines bedienen machines voor het rubberextrusieproces bedienen blaasvormen roestvrij staal bewerken soldeertechnieken toepassen defecte onderdelen vervangen kunststofmachines repareren medisch meubilair biomedische technieken klanten advies geven over het gebruik van medische producten gietvormen schoonmaken vormgevingstechnieken gebruiken mallen vullen matrijzen produceren storingen aan apparatuur oplossen

Loopbaanperspectief

Het beroep assemblagemedewerker medische hulpmiddelen behoort tot de beroepsgroep Assemblagemedewerkers. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 2024-5900  erg laag
verwachte vervangingsvraag tot 20246000  gemiddeld
verwachte baanopeningen tot 20246000  laag
salarisgroei tijdens loopbaan  laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  gemiddeld
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  gemiddeld
samenhang baankans met economie  gemiddeld

Source: Sisyphus ODB