Beroep assemblagemedewerker kunststof

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Assemblagemedewerker kunststof: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

 • Soorten plastic

  Soorten kunststofmaterialen en hun chemische samenstelling, fysische eigenschappen, mogelijke problemen en gebruiksgevallen.

Vaardigheden

 • Kwaliteit van producten controleren

  Verschillende technieken gebruiken om ervoor te zorgen dat de kwaliteitsnormen en -specificaties in acht worden genomen. Toezicht houden op gebreken, verpakkingen en terugzendingen van producten naar verschillende productieafdelingen.

 • Kunststof bewerken

  De eigenschappen, vorm en afmetingen van kunststof bewerken.

 • Technische documentatie gebruiken

  Begrijpen en gebruiken van technische documentatie in het totale technische proces.

 • Regelsystemen voor machines opzetten

  Opzetten of aanpassen van regelsystemen voor machines om omstandigheden zoals materiaalstroom, temperatuur of druk te reguleren.

 • Zorgen voor de openbare orde en veiligheid

  De relevante procedures en strategieën uitvoeren en de juiste uitrusting gebruiken om lokale of nationale beveiligingsactiviteiten voor de bescherming van gegevens, mensen, instellingen en eigendommen te bevorderen.

 • Kunststof onderdelen assembleren

  Kunststof onderdelen uitlijnen en ordenen om volledige producten te assembleren, met behulp van het geschikte handgereedschap.

 • Regulier onderhoud van machines programmeren

  Regulier onderhoud, reiniging en reparaties van alle apparatuur plannen en uitvoeren. Bestellen van de benodigde machineonderdelen en indien nodig de apparatuur upgraden om optimale prestaties te garanderen.

 • Kunststofproducten afwerken

  Afwerken van het product door zandstralen, brandmerken en het polijsten van het kunststof oppervlak.

 • Kwaliteitscontroles vóór montage uitvoeren

  De productonderdelen controleren op fouten of beschadigingen, zo nodig met behulp van de testapparatuur, en controleren of de ontvangen partij volledig is voordat de eindproducten worden geassembleerd.

 • Veilig met machines werken

  Controleren en veilig bedienen van de machines en apparatuur die nodig zijn voor uw werk, overeenkomstig handleidingen en instructies.

 • Problemen oplossen

  Operationele problemen identificeren, beslissen wat er moet gebeuren en hierover verslag uitbrengen.

 • Componenten vastmaken

  Componenten volgens blauwdrukken en technische plannen aan elkaar vastmaken om zo subassemblages of eindproducten te maken.

Optionele kennis en vaardigheden

de bediening van een machine installeren correcte etikettering van goederen waarborgen productiegegevens registreren voor kwaliteitscontrole grondstoffen voorbereiden technische tekeningen lezen productie van sportuitrusting kunststofmachines onderhouden verwerkingsuitrusting voor recycling bedienen beschermende veiligheidsuitrusting montage-instructies ontwikkelen kunststofmachines repareren automatische machines controleren kwaliteit van grondstoffen controleren schroefsoorten soorten klinknagels levering van grondstoffen beheren klinkmachines bedienen klinknageltangen hanteren goederen verpakken kunststofmachines bedienen verpakkingswerkzaamheden volgen zorgen voor de verpakking van onderdelen kunststof lassen

Loopbaanperspectief

Het beroep assemblagemedewerker kunststof behoort tot de beroepsgroep Assemblagemedewerkers. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 2024-5900  erg laag
verwachte vervangingsvraag tot 20246000  gemiddeld
verwachte baanopeningen tot 20246000  laag
salarisgroei tijdens loopbaan  laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  gemiddeld
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  gemiddeld
samenhang baankans met economie  gemiddeld

Source: Sisyphus ODB