Beroep assemblagemedewerker juwelen

Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij jouw persoonlijkheidsprofiel passen.

Assemblagemedewerker juwelen: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

 • Processen voor het maken van juwelen

  Materialen en processen die betrokken zijn bij het vervaardigen van sieraden zoals oorbellen, halskettingen, ringen, armbanden, enz.

Vaardigheden

 • Stenen in juwelen inleggen

  Edelstenen in juwelen inleggen en daarbij nauwlettend de ontwerpspecificaties volgen. Edelstenen en metalen delen plaatsen en inleggen.

 • Onderdelen van juwelen assembleren

  Verschillende onderdelen van juwelen assembleren en rijgen, zoals parels, sloten, draad en kettingen, door solderen, vastlassen, lassen of rijgen van de materialen.

 • Garanderen dat afgewerkte juwelen overeenstemmen met uitvoeringsspecificaties

  Afgewerkte sieraden onderzoeken om ervoor te zorgen dat zij voldoen aan de kwaliteitsnormen en ontwerpspecificaties. Gebruik maken van vergrootglazen, polariscopen of andere optische instrumenten.

 • Juwelen repareren

  Juwelen repareren, bijv. het vergroten of verkleinen van ringmaten, het opnieuw aan elkaar solderen van juwelen en het vervangen van kapotte of versleten sluitingen en bevestigingen.

 • Ruwe delen van juwelen egaliseren

  Glad maken van delen van sieraden door middel van handvijlen en schuurpapier.

 • Edelstenen voor juwelen selecteren

  Selecteren en aankopen van edelstenen voor gebruik in juwelierswaren en -ontwerpen.

 • Metalen voor juwelen selecteren

  Selecteren en aankopen van edele metalen en legeringen voor gebruik in juwelen

 • Juwelen aanpassen

  Juweelbevestigingen aanpassen.

 • Metalen onderdelen monteren

  Stalen en metalen onderdelen uitlijnen en ordenen om volledige producten te assembleren; geschikt handgereedschap en geschikte meters gebruiken.

 • Materialen om juwelen te maken gebruiken

  Gereedschap voor het maken van juwelen bewerken, wijzigen of herstellen, zoals werkstukgebonden houders, snijmachines en handgereedschap, zoals schrapers, snijders, gutsers en vormgevers.

 • Juwelen reinigen

  Reinigen en polijsten van metalen voorwerpen en juwelen; omgaan met mechanische gereedschappen voor het maken van juwelen, zoals polijstschijven.

Optionele kennis en vaardigheden

imitatiejuwelen productcategorieën van juwelen metaal voor juwelen gieten patronen graveren restauratieactiviteiten selecteren horloges en sieraden gekweekte parels handgereedschap voor het maken van kettingen hanteren gewicht van juwelen optekenen juwelenmodellen bouwen waarde van gebruikte sieraden en horloges schatten aanmunten bewerkingstijd van juwelen optekenen juwelen creëren metalen voor juwelen verhitten klanten advies geven over sieraden en horloges juweelontwerpen ontwikkelen juwelen en horloges onderhouden restauratieprocedures evalueren handelen in juwelen smeedtechnieken toepassen reparatiekosten schatten graveertechnologieën kosten van onderhoud van sieraden en horloges inschatten metalen materialen voor galvanisering draadwikkelen handelstechnieken overdragen galvaniseringsprocessen restauratietechnieken toepassen verbindingstechnologieën voor metaal

Loopbaanperspectief

Het beroep assemblagemedewerker juwelen behoort tot de beroepsgroep Assemblagemedewerkers. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 2024-5900  erg laag
verwachte vervangingsvraag tot 20246000  gemiddeld
verwachte baanopeningen tot 20246000  laag
salarisgroei tijdens loopbaan  laag
uitwijkmogelijkheden naar sector  gemiddeld
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  gemiddeld
samenhang baankans met economie  gemiddeld

Source: Sisyphus ODB