Beroep 3D modeller

3D modeller: Open vacatures

Vind je droombaan op Talent.com, een van de grootste vacaturesites ter wereld.

Actuele vacatures: talent.com

Persoonlijkheidstypen

Kennis

 • 3D-structurering

  Het proces waarbij een type oppervlak op een 3D-afbeelding wordt aangebracht.

 • 3D-belichting

  De constructie of het digitale effect dat verlichting simuleert in een 3D-omgeving.

Vaardigheden

 • Kunstwerken bespreken

  De aard en inhoud van een afgewerkt of te maken kunstwerk introduceren en bespreken met een publiek, kunstdirecteurs, uitgevers van catalogi, journalisten en andere belanghebbenden.

 • 3D-afbeeldingen maken

  Gespecialiseerde tools gebruiken om 3D-draadmodellen om te zetten in 2D-afbeeldingen met 3D fotorealistische effecten of een niet-fotorealistische weergave op een computer.

 • Creatieve ideeën ontwikkelen

  Ontwikkelen van nieuwe artistieke concepten en creatieve ideeën.

 • 3D-beeldvormingstechnieken toepassen

  Een verscheidenheid aan technieken implementeren zoals digitaal beeldhouwen, curvemodellering en 3D-scanning om 3D-afbeeldingen te maken, bewerken, bewaren en gebruiken, zoals puntenwolken, 3D-vectorafbeeldingen en 3D-oppervlaktevormen.

 • Bestaande gegevens migreren

  Methoden voor migratie en omzetting van bestaande gegevens toepassen om gegevens tussen formaten, opslagsystemen of computersystemen over te dragen of om te zetten.

 • Grafische 3D-computersoftware bedienen

  Gebruiken van grafische ICT-tools, zoals Autodesk Maya, Blender, die digitale bewerking, modellering, rendering en compositie van grafieken mogelijk maken. Deze tools zijn gebaseerd op wiskundige representatie van driedimensionale objecten.

 • Polygonale modellering gebruiken

  3D-modellen weergeven door gebruik te maken van lijnsegmenten om hoekpunten met elkaar te verbinden en zo veelhoekige mazen op oppervlakken te creëren.

 • Een 3D-structuurkaart creëren

  Detailkleur of oppervlaktetextuur toevoegen aan een 3D-model of -grafiek op de computer.

 • Zakenrelaties aangaan

  Een positieve langdurige relatie tot stand brengen tussen organisaties en geïnteresseerde derde partijen zoals leveranciers, distributeurs, aandeelhouders en andere belanghebbenden om hen te informeren over de organisatie en haar doelstellingen.

 • 3D-modellen creëren

  3D-modellen ontwikkelen door eerder ontworpen tekens om te zetten en te digitaliseren met behulp van specifieke 3D-hulpmiddelen

 • 3d-omgevingen creëren

  Ontwikkeling van een door de computer gegenereerde 3D-weergave van een omgeving als gesimuleerde omgeving, waarbij de gebruikers interageren.

Optionele kennis en vaardigheden

openedge advanced business language groovy opkomende technologieën computerprogrammering asp.net technische communicatievaardigheden toepassen vbscript typescript artistieke portfolio's bijhouden abap ict-problemen oplossen organische 3d-vormen animeren socialemediamarketing toepassen ajax 2d-kunstwerken creëren pascal smalltalk perl apl coffeescript sas language animatieprincipes software-interactieontwerp visual basic 3d-printproces java swift geografische informatiesystemen javascript op processen gebaseerd beheer prolog common lisp matlab scratch ict-projectbeheermethodologieën lisp c# python scala erlang assembly ml sober projectbeheer php ontwerpschetsen tekenen microsoft visual c++ c++ illustratiestijlen selecteren sap r3 r ruby datamining uitvoeren flexibel projectbeheer haskell cobol objective-c

Loopbaanperspectief

Het beroep 3D modeller behoort tot de beroepsgroep Grafisch vormgevers en productontwerpers. Uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (2020) is gebleken dat voor deze beroepsgroep de volgende loopbaanperspectieven gelden.

Onderwerp Aantal banen Perspectief
verwachte uitbreidingsvraag tot 20246000  hoog
verwachte vervangingsvraag tot 20243900  erg laag
verwachte baanopeningen tot 202410000  laag
salarisgroei tijdens loopbaan  hoog
uitwijkmogelijkheden naar sector  gemiddeld
substitutiemogelijkheden naar opleidingstype  laag
samenhang baankans met economie  hoog

Source: Sisyphus ODB