Beroepen

De onderstaande lijst is een recente en actuele lijst van de meest voorkomende beroepen in Nederland. De beroepen hieronder maken zeker 80% uit van al het werk in Nederland. In totaal zijn er zeker zo'n 1700 beroepen te onderscheiden. Hieronder staan links naar de 835 beroepstitels op opleidingsniveau wo, hbo en mbo3/4. Elke beroepstitel heeft een beroepsomschrijving en een uitgebreide takenlijst. Deze omschrijvingen en taken gelden specifiek voor de Nederlandse arbeidsmarkt en zijn gemaakt door professionele arbeidsmarktdeskundigen in opdracht van 123test BV. Via de uitgebreide beroepskeuzetest kun je zien welke beroepen bij je persoonlijkheidsprofiel passen.

Deze beroepenlijst is onder andere bedoeld om mensen na het doen van een beroepskeuzetest de mogelijkheid te bieden zich verder te verdiepen in wat een specifiek beroep inhoudt. Vooral de vraag 'maar wat doe je in dat beroep dan precies' kan hier goed beantwoord worden doordat er bij alle beroepen uitgebreide taakomschrijvingen van het werk worden gegeven.

Beschrijving van beroepen

Deze beroepenlijst is doorlopend in ontwikkeling en heeft door zijn oorsprong in Nederlandse wetenschappelijke en overheidsbronnen een uitstekende kwaliteit. De beroepsomschrijvingen worden uitgebreid met informatie over noodzakelijke competenties, opleidingsinformatie en andere relevante persoonlijkheidskenmerken. Bovendien zal een kern van de belangrijkste 170 beroepsomschrijvingen in vijf talen beschikbaar zijn. Je vindt versies in andere talen in het Spaans (profesiones), Engels (professions), Duits (Berufe) en Frans (métiers). Je kunt nu al via de uitgebreide beroepskeuzetest van 123test bepalen welke beroepen goed en minder goed bij passen. Via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.