Cubiks assessment oefenen

Overzicht assessmentbureaus

Indien je binnenkort een assessment bij Cubiks hebt of een assessment bij een bedrijf dat de tests van Cubiks toepast, is een goede voorbereiding essentieel. Een psychologische test of assessment van Cubiks geeft inzicht in intellectuele capaciteiten, maar ook (karakter)eigenschappen. Beslagen ten ijs kom je met de IQ test training van 123test. Hiermee kun je specifieke gedeelten van het Cubiks assessment oefenen.

Cubiks assessment

Cubiks geeft haar klanten meer inzicht in de ontwikkeling van medewerkers door hun prestaties beter te voorspellen met Cubiks assessments. Wereldwijd maken vele organisaties van de diensten, zoals talentassessments en capaciteitentests, gebruik. Gerenommeerde organisaties als Audi, Deloitte en Tata Steels bijvoorbeeld. Cubiks heeft diverse mogelijkheden voor assessments. Een intelligentietest is vaak onderdeel van een dergelijk Cubiks-assessment. Uiteraard doe je er verstandig aan na te vragen welke onderdelen op jouw Cubiks-assessment van toepassing zijn.

Cubiks test

Dankzij een test of assessment van Cubiks kan bijvoorbeeld worden gekeken of een sollicitant of bestaande werknemer geschikt is voor een functie. Het assessment of de test geeft inzicht in competenties. Voordat je een assessment of test bij Cubiks hebt, is het raadzaam om deze uitgebreid te oefenen. Voor bepaalde gedeeltes van het assessment geldt dat dit kan met de IQ test training van 123test. Niet alleen kom je erachter welke vaardigheden je onder de knie hebt, ook zie je welke vaardigheden je nog kunt verbeteren. Denk aan numeriek redeneren, logica, verbaal redeneren en meer. Hoe vaker je dit oefent, hoe beter je score bij de feitelijke Cubiks test kan worden.

Cubiks capaciteitentests oefenen

Cubiks biedt online assessments voor preselectie, selectie en ontwikkelassessments. Alle capaciteitentests van Cubiks kun je bij 123test oefenen. Cubiks gebruikt soms tests met een specifieke normgroep, zoals 'Managerial and Graduate'. Ook kan een bepaalde set van assessmenttests van Cubiks een naam hebben, zoals 'Reasoning for Business'. Hieronder vind je een overzicht van alle tests die je kunt oefenen met de online IQ test training van 123test:

Cubiks capaciteitentests

IQ test training 123test

Cubiks Abstract redeneren (30 min.)Figuurreeksen, deductief redeneren (figuren),
figurenreeksen (slingers)
Cubiks Numeriek (25 min.)Numeriek logisch redeneren
Cubiks Verbaal (20 min.)Verbaal logisch redeneren

Cubiks persoonlijkheidstest, drijfveren en competenties

Naast capaciteitentests heeft Cubiks nog een persoonlijkheidstest die je ook kunt leren kennen met een specifieke test van 123test. Hieronder zie je de persoonlijkheidstest en de overeenkomstige test van 123test.

Cubiks persoonlijkheidstests

Corresponderende tests 123test

Cubiks Persoonlijkheidsvragenlijst (PAPI)Kerntyperingstest