CEB assessment oefenen

CEB (Corporate Executive Board) is een beursgenoteerd groot bedrijf met een uiteenlopende range van producten en diensten, waaronder assessments. In 2012 heeft CEB SHL overgenomen en daarmee ook de producten van SHL, zoals de OPQ en MQ. Een CEB assessment oefenen is daarom eigenlijk hetzelfde als een SHL assessment oefenen. Wat kun je verwachten? 123test is er voor jou en is op geen enkele manier verbonden met CEB of enig ander assessmentbureau. Je oefent dus onafhankelijk, anoniem en uitgebreid.

  • CEB Assessment

De OPQ is een persoonlijkheidstest die een groot aantal persoonlijkheidsdimensies meet die een directe relatie met werksituaties hebben. Om je voor te bereiden op de OPQ kun je heel goed de Kerntyperingtest van 123test doen. Deze komt qua vorm en inhoud zeer goed overeen met de OPQ.

De MQ is een test om waarden/drijfveren van een kandidaat te meten. Doe de Nederlandse werkwaardentest van 123test om te zien wat voor vragen je zou krijgen als je de MQ tijdens een assessment bij CEB zou moeten doen.

Wanneer je een assessment moet doen met SHL tests bij CEB zul je vanzelfsprekend ook veel capaciteitentests moeten maken. Naast een hele reeks van vaardigheden- en kennistests die door zusterorganisaties van CEB worden geleverd, worden de onderdelen van een intelligentietest die je in de tabel hieronder ziet gebruikt. Je ziet meteen ook welke oefentests uit de IQ test training van 123test je zou kunnen doen om ervoor te oefenen. Sommige zijn vrijwel exact gelijk, andere indicatief.

De assessment oefentests van 123test worden onafhankelijk en objectief aangeboden en helpen je gegarandeerd om beter te scoren.

Onderdelen SHL assessment oefenen

SHL assessment tests

IQ test training 123test

SHL Verbaal logisch redenerenVerbaal logisch redeneren
SHL Numeriek logisch redenerenNumeriek logisch redeneren
SHL Inductief logisch redenerenKritisch redeneren,
Verbaal logisch redeneren
SHL Deductief redenerenDeductief redeneren (figuren),
Figurenreeksen (slingers)
SHL RekenenRekenen
SHL Lezen en BegrijpenVerbaal logisch redeneren,
Woordenschat
SHL Technisch inzichtTechnisch inzicht (enkele voorbeeldvragen)

Met de IQ test training van 123test ben je maximaal voorbereid op een CEB / SHL assessment.