Berenschot assessment oefenen

Overzicht assessmentbureaus

Aan de slag bij een organisatie via Berenschot? Dan maakt een assessment bij Berenschot vrijwel zeker deel uit van de selectieprocedure. Numerieke en verbale vaardigheden zijn een belangrijk onderdeel hiervan. Door voor je assessment bij Berenschot te oefenen weet je wat je globaal kunt verwachten. Bovendien vergroot je je vaardigheden. De IQ test training van 123test is de eerste kennismaking met de tests en vragen die je bij jouw Berenschot-assessment te wachten kunnen staan.

Berenschot vacatures

Berenschot helpt zowel publieke als private organisaties bij het oplossen van bestuurlijke en maatschappelijke vraagstukken, het ontwikkelen van menselijk kapitaal en meer. Dit doet de organisatie wereldwijd. Berenschot heeft uiteenlopende vacatures, waaronder vacatures waarbij een assessment hoort. De assessments van Berenschot zorgen voor een objectief en zorgvuldig antwoord op selectie- en ontwikkelvraagstukken. Zo geven assessments zekerheid over de juiste persoon op de juiste plek binnen de organisatie. Ook kan middels het Berenschot-assessment een inschatting gemaakt worden hoe medewerkers reële en passende loopbaanstappen kunnen maken.

Tests van Berenschot oefenen

In het verleden nam Berenschot assessmenttests af bij de Belgische testuitgever Cebir. Sinds een aantal jaar gebruikt Berenschot de tests van testuitgever Ixly. Het online testportaal van Berenschot heet B-Online.

Met de IQ test training van 123test ga je niet onvoorbereid aan de slag met het Berenschot assessment. Door specifieke onderdelen namelijk te oefenen, zorg je ervoor dat je je zenuwen in de hand houdt. Daarnaast kan het oefenen van het assessment leiden tot hogere scores. Denk aan het oefenen van de volgende onderdelen uit de Berenschot test:

  • Numeriek redeneren oefenen voor het Berenschot assessment
    Hierbij krijg je numerieke informatie gepresenteerd in tabellen of grafieken. Jij dient het antwoord op de vervolgens gestelde vraag zo nauwkeurig mogelijk uit de numerieke informatie te filteren.
  • Verbaal redeneren oefenen voor het Berenschot assessment
    Verbaal redeneren is een test waarbij je verbale informatie krijgt gepresenteerd in de vorm van een kort tekstje. Vervolgens wordt er over de tekst een stelling gepresenteerd die jij dient te beoordelen.

Let op: weet je niet zeker of een IQ- of capaciteitentest deel uitmaakt van je assessment, vraag dit dan even na bij Berenschot.