Assessment oefenen

Assessment oefeningen kunnen je helpen je goed voor te bereiden op de dag van het assessment, want ook voor assessments geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Met andere woorden. Weet wat je te wachten staat en oefen.

Assessment oefenen?

Doe de IQ test training en verbeter je IQ score

Naar de IQ training

Gratis assessment en capaciteitentest oefeningen

Doe deze gratis assessment oefeningen en maak kennis met de IQ tests en cognitieve capaciteitentests die vaak op een assessment worden afgenomen.

Goed voorbereid jezelf zijn: het assessment oefenen

Vaak wordt gezegd dat je het beste maar gewoon jezelf kunt zijn tijdens een assessment, en dat het assessment oefenen geen zin heeft. Je kunt inderdaad het beste jezelf zijn, maar oefenen heeft wel degelijk zin. Want ook goed voorbereid kun je jezelf zijn. Assessment oefeningen kunnen je hier juist bij helpen, zenuwen zullen je immers minder parten spelen tijdens het assessment wanneer je goed voorbereid voor de dag komt. Lees bijvoorbeeld de top 10 assessment tips.

TIP -> IQ test training via @123test.nl; oefenen voor een betere IQ score
#assessment #loopbaan

- Edwin Klomp, directeur psychologisch adviesbureau ASBR

Oefentests

Assessment oefeningen bestaan overwegend uit psychologische tests, intelligentietests, en persoonlijkheidstests die je ook tijdens een echt assessment kunt verwachten. Deze assessment oefeningen helpen je goed beslagen ten ijs te komen en je zelfverzekerd te voelen tijdens het assessment. Zo weet je iets beter wat er van je verwacht wordt en kun je anticiperen op de vragen die je krijgt.

Intelligentietests die je vaak bij een assessment zult tegenkomen, zijn cijferreeksen, analogieën en syllogismen. Maar naast deze veelvoorkomende onderdelen worden er ook vaak andere IQ tests gebruikt. Met de IQ test training van 123test.nl kun je veelvoorkomende IQ tests van een assessment vrijwel onbeperkt oefenen.

Bij het onderdeel persoonlijkheid krijg je op een assessment vaak een persoonlijkheidstest die meet wat je sterke en minder sterke kanten op basis van je persoonlijkheid zijn. De kerntyperingtest van 123test.nl is een mooi voorbeeld van een persoonlijkheidstest die je op een assessment kunt verwachten.

Wees serieus met oefenen

Neem het assessment oefenen zelf ook serieus wanneer je ze gebruikt als voorbereiding op een assessment. Wanneer je de test niet volkomen serieus invult 'omdat het maar oefeningen zijn' kun je niet goed beoordelen hoe je zou functioneren tijdens het echte assessment. Stel je dus voor dat het 'voor het echie' is en neem de tijd om de assessment oefeningen serieus uit te voeren, alleen dan kun je de oefeningen gebruiken om inzicht te krijgen in jezelf en je kunnen.

Want daar gaat het uiteindelijk om, inzicht krijgen in wie je bent, wat je kunt en welke punten je nog zou kunnen verbeteren. Werkgevers beoordelen deze zaken tijdens een assessment, maar ook jij kunt profiteren van de spiegel die je voor wordt gehouden. Probeer het assessment en de oefeningen niet te zien als een test die je opgelegd wordt, maar als een hulpmiddel dat je verder kan helpen in je carrière. Dit geldt ook voor een psychologisch onderzoek binnen een assessment. Lees meer over het psychologisch onderzoek.

De bekendste assessmentbureaus

In het geval van onderstaande bureaus weten we dat onze IQ test training goed aansluit op de inhoud van het assessment. Een goed instrument om je voorbereiding te optimaliseren dus.

De IQ test training is voor deze bureaus aan te raden in de voorbereiding, de belangrijkste onderdelen van het assessment train je daarmee.